Chybí ti zde ikonka tvého oblíbeného piva / pivovaru? Pošli mi odkaz na oficiální stránku pivovaru, kde je logo volně ke stažení. Pokud jste přímo zástupce pivovaru, zašlete mi logo na e-mail včetně souhlasu s jeho použitím na Pivním deníčku a já logo rád přidám.
Vážené hodnocení
6.9
Průměrné hodnocení
7.0
Celkem vypitých piv 79
Točených piv 18
Lahvových piv 59
Plechových piv 1
Beer icon

Recenze & komentáře

Gregis

okomentoval před pivo následovně:

Silné belgické pivo ve stylu Belgian Strong Dark Ale je tmavé těžké, silné, kořeněné, svrchně kvašené pivo s bohatou charakteristickou chutí a vůní.

6
Popíječ piva

okomentoval před pivo následovně:

Jsem popíječ piva a nestraním se žádných stylů.Ať jde o pivo spodně,či svrchně kvašené,tak si zaslouží mou pozornost,A jak už mnozí z nás v životě zažili,někdy chutná a někdy je to s chutí dost na hraně.

6
Pivní poušť

okomentoval před pivo následovně:

Silné tmavé pivo z Belgie s obsahem alkoholu 10,5 % objemu. Dalo se.

7
DanMi

okomentoval před pivo následovně:

Takové kořeněné, medové, lehce likérové (alkohol je ale umně skryt), karamelové, ovocné, lehce hořké. Parádní kousek, pije se příjemně.

8
Vlastimil M.

okomentoval před pivo následovně:

Belgické silné tmavé pivo s obsahem alkoholu 10,5 % objemu. Slušné pití.

6
Tom K.

okomentoval před pivo následovně:

Hustá pěna, medově granátová barva. Vůně kvasinky, alkohol. Chuť rozinky, karamel, alkohol, citrusy, lehce ovoce. Silný říz. Obs.alk.10,5% obj. Přidány vinné kvasinky. Dvojitá fermentace. Obsahuje 3x více sladu než ležák. Ujde.

7
Mira

okomentoval před pivo následovně:

Parádní záležitost. Krásná jantarová barva, hustá žlutá pěna. Sladké!

7
Václav T.

okomentoval před pivo následovně:

Hodně silné pivo které krásně drží hustou pěnu. Barva světle hnědá. Chuť silně sladká, hořkost žádná.

7
mrLotus

okomentoval před pivo následovně:

Vaří ve Van Steenberge Styl:Belgian strong Ale Barva tmavě hnědá Pivo je zakalené. Pěna hustá drží,kroužkuje. Vůně karamel sušeně ovoce banán sladkost alkohol. Chuť sladká sušené ovoce ovocná kořeněná alkoholová. Obsah alk:10,5% Jo!!!!

9
Miroslav S.

okomentoval před pivo následovně:

Příjemné likérové pivo.

8
Bohuslav L.

okomentoval před pivo následovně:

Ochutnávka piva na 25.pivních slavnostech v Táboře - tohle pivo se vyplatí usrkávat malými doušky a přitom vychutnávat sladkou chuť ovoce, kávy, sladu i kvasnice, ale i dobře skrytý alkohol - prostě chutná.

8
Qasa ..

okomentoval před pivo následovně:

L. Dříve: L7, T7. Ertvelde. 10,5%. 23°. Polotmavé. Podobně jako ostatní speciální piva z pivovaru Van Steenberge je Gulden Draak pivo s druhou fermentací. K ní je použito vinného droždí, tvořící nenapodobitelnou chuť. Takto impozantní symbol, který již trvá déle než 600 let, si zaslouží podobně kvalitní pivo. Gulden Draak patří mezi celosvětovou špičku piv. Jedná se o tmavý tripel, který je sám o sobě výjimečným druhem. Pivo je ale jedinečné chuťovým komplexem s doteky karamelu, praženého sladu a kávy v kombinaci s s krémovou lískovou pěnou. It is a dark triple, which in itself makes it an exceptional beer. But it is the complex taste with hints of caramel, roasted malt and coffee in combination with the creamy hazel head that makes it unique. It is a beer that is worthy of its name. Like the other special beers of the Brewery Van Steenberge, Gulden Draak is a high fermentation beer with secondary fermentation. For the secondary fermentation, wine yeast is used. This also contributes to the unparalleled taste. And of course, a unique beer deserves a unique presentation. That’s why Gulden Draak is presented in a white bottle. The white bottle, the black banner, the golden dragon and the red letters, constitute a stylish result that has no equal among the many Belgian special beers. Gulden Draak can be drunk as an aperitif or dessert, or whenever you have the time to sit back and relax. But this barley wine is also perfect with and in stews, especially the Ghent variety. It is also a plus in sauces for red meat, such as a bordelaise. It is particularly suited as a dessert beer, especially in combination with dark chocolate. Tip: Replace the whisky in Irish coffee by Gulden Draak or have Gulden Draak with Pas de Bleu: surprising and typical for Ghent. You will be amazed. Gulden Draak: discover its enchanting charm and taste how different it really is. In the glass Colour : Dark with caramel-coloured foam head Alcohol content : 10,5% 23° Plato Aroma : alcohol, burned malt and coffee Taste : very full in the mouth with touches of chocolate, caramel and alcohol After taste : bittersweet and very long Packaging : bottles 33 cl, 75 cl, 1,5 l and barrels 30 l Fermentation both in the bottle as in the barrel, ensures a preservability for years with evolution in taste.

5

Přidat recenzi

Pro přidávání komentářů musíš být přihlášen.

Mapa četnosti hospod, kde točí Gulden Draak

Jak se pije Gulden Draak v České republice

Kraj Vypitých piv Průměrná cena Hospod, kde pivo točí
Praha 5 82,00 Kč 3
Jihočeský kraj 1 30,00 Kč 1
Jihomoravský kraj 2 22,00 Kč 2
Královéhradecký kraj 1 65,00 Kč 1
Olomoucký kraj 4 33,00 Kč 1
Středočeský kraj 2 62,00 Kč 2
Ústecký kraj 1 49,00 Kč 1
Zlínský kraj 3 12,00 Kč 2